След пускането на процесорите Kaby Lake-G, използващи разработки както на Intel,

...
След пускането на процесорите Kaby Lake-G, използващи разработки както на Intel,
Коментари Харесай

Intel и AMD заедно ще покорят пазара на дискретните графики


След стартирането на процесорите Kaby Lake-G, употребяващи разработки както на Intel, по този начин и на AMD, чипмейкърите съществено взеха решение да покорят пазара на дискретните графики. Днес стана прочут взаимния план на фирмите, носещ името Project Canis, сплотяващ упоритостите на Radeon Technologies Group и индустриалните мощности на Intel. Според източници на портала WCCFTech, документите за новото взаимно дружество е била предадена в щаба на Intel персонално от Раджа Кодури.

Първата графична карта, основана в границите на самодейността Project Canis, е получила името AMD Radeon RX Canis. Графичният процесор на устройството се състои от два кристала с повърхност от 400 мм2, обединени благодарение на аналога на шината Infinity Fabric, употребен в процесорите AMD Ryzen. На разположение на всеки чип има по 60 контролни блока (Control Units), съдържащи общо 10240 поточни процесора.



Благодарение на потреблението на усъвършенствания 10-нм софтуерен развой на Intel, новият GPU работи при номинална периодичност от 1800 Mhz и може автоматизирано да се форсира до 2441 Mhz. Памет подсистемата е HBM4 основана, а потенциалът й доближава до 32 гигабайта, характеризираща се с рекордната пропускателна дарба от 4 TB/s. Номиналният TDP на чипа е 350 W, а спомагателният източник на зареждане се подава посредством три 8-пинови конектора PCI-E Power. Към момента, „суровата“ изчислителна мощност на устройството доближава 50 Терафлопа.

Като вземем поради нервността към добива на криптовалути и това, по какъв начин по-рано „киберзлатотърсачите“ пламенно изкупуваха от рафтовете по магазините настоящите модели графични ускорители, AMD и Intel взеха решение да продават видео-картите Radeon RX Canis на геймърите непосредствено посредством свързването на покупките с сметките им в Steam. На всеки акаунт може да бъде привързана по една такава видео карта, а целесъобразната цена е 999 $.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР